Onze specialty koffie

Wat is specialty koffie?

Bij Bakkum Beans houden we van écht goede koffie. Specialty koffie is koffie van uitzonderlijke kwaliteit met zorg verbouwd, met aandacht gebrand, en met liefde gezet. Alleen de allerbeste arabicabonen komen in aanmerking. Ze worden beoordeeld op smaak, geur en zuiverheid, en krijgen alleen het label 'specialty' als ze een topscore behalen.

Onze bonen zijn slow roasted in kleine batches. Dat betekent: langzaam gebrand, op lage temperatuur, zodat alle subtiele smaken tot hun recht komen. Denk aan tonen van rood fruit, chocolade of zelfs bloemen puur natuur, zonder toevoegingen.

Kenmerken van specialty koffie:

  1. Hoge kwaliteit bonen
    Alleen de beste arabicabonen worden gebruikt, zonder defecten of onzuiverheden.

  2. Herkomst & traceerbaarheid
    Specialty koffie komt van specifieke boerderijen of regio’s, vaak met informatie over het terroir, hoogte, variëteit en verwerking (washed, natural, honey, etc.).

  3. Duurzame productie
    Vaak direct trade of fair trade, met aandacht voor milieu, eerlijke lonen en transparantie.

  4. Ambachtelijke branding
    Licht tot medium gebrand om de unieke smaken van de boon te behouden (denk aan fruitige, bloemige of chocoladetonen).

  5. Nauwkeurige bereiding
    Gebruikt met zorg in espressomachines, pour-over (zoals V60 of Chemex), AeroPress of andere methodes waarbij controle over maalgraad, temperatuur en extractietijd belangrijk is.

Met specialty koffie van Bakkum Beans haal je geen gewone kop koffie in huis, maar een beleving in je kopje.


Contactformulier